• +420 608 062 016
  • reditelka@skola-petrovice.cz
  • čp. 5, 403 37 Petrovice
  • Pokyny ke karanténnímu opatření KHS

    Osoby v rizikovém kontaktu se trasují dva dny nazpět před pozitivním odběrem osoby (den pozitivního odběru osoby).

    Pokyny ke karanténnímu opatření:

    Po zaslání tabulky provedeme import osob v rizikovém kontaktu do systému, vzápětí se jim automaticky vygeneruje odkaz na sebetrasovací formulář. Po jeho vyplnění se vytvoří v elektronické podobě žádanky ke kontrolnímu PCR odběru. Trasování rizikových kontaktů neprobíhá obvoláváním jednotlivých osob, je postaveno na vyplnění sebetrasovacího formuláře.

    V případě potíží (technické problémy, nepropsání se dotazníku do systému, nedostupnost internetu apod.) jsou pak nedotrasované osoby postupně obvolávány, ale připomínám, že vzhledem k několika set osobám zadávaným denně jako osoby v rizikovém kontaktu není reálné všechny dotyčné obvolat v reálné časové lhůtě (níže uvedené).

    Připomínáme, že nezletilé osoby jsou stále testovány zdarma. Není tedy třeba obracet se na hygienickou stanici či obvodního lékaře pro zadání žádanky k odběru.

    Prosím o předání informace, že osoby v kontaktu mohou nyní využít zkrácené doby karantény – na dobu 7 dní od kontaktu s pozitivně otestovanou osobou (v tomto případě do 15/11 včetně) pouze ale s podmínkou, že mezi 6.-7.dnem podstoupí dotyčná osoba v rizikovém kontaktu kontrolní PCR test. Bez negativního výsledku testu není možné návrat do zařízení. Pokud osoba test nepodstoupí do 10.dne od kontaktu, je karanténa na klasických 14 dní.

    Osoby v rizikovém kontaktu jsou osoby neočkované nebo ty, které nemají prodělané onemocnění Covid-19 v posledních 180 dnech. Očkované osoby či osoby po prodělaném onemocnění, pokud jsou bez potíží, nemají karanténu nařízenu.

     

    Osoby v rizikovém kontaktu jsou všechny osoby (bez rozdílu věku), které nesplňují výše uvedené podmínky.

    Tags
    This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).