• +420 608 062 016
  • reditelka@skola-petrovice.cz
  • čp. 5, 403 37 Petrovice
  • Zábavné učení

    ZÁBAVNÉ UČENÍ- Zábavná matematika

    Dne 10. června 2021 se žáci prvního a druhého ročníku zúčastnili dvouhodinového venkovního projektu pořádaného organizací Zábavné učení. Akce byla zaměřena na procvičení matematiky zábavnou formou. Pro děti bylo připraveno celkem 7 stanovišť, kde pro ně byly nachystány samé zábavné edukační pomůcky, které lze využít v hodinách matematiky.

    Žáci byli nejdříve seznámeni s tím, co je na jednotlivých centrech čeká. Poté se po deseti minutách na stanovištích točili, aby měli možnost si vše vyzkoušet, osahat a jednotlivé aktivity si naplno prožít.

    Prvním stanovištěm bylo centrum, kde si děti vyzkoušely stavbu různých geometrických těles za pomoci stavebnice Flexistix. Zde byla pro děti zážitkem zejména tvorba velké 3D koule. Další ze stanovišť byla Čísla v pohybu. Zde měly děti za úkol vytvořit co nejvíce možných příkladů k dané číslici. Krásně si procvičily sčítání a násobení v oboru čísel do 10. Dále měli žáci možnost vyzkoušet si cvičení v pohybu, za pomoci multifunčního žebříku, kde proskakovali po vzoru fotbalistů jednotlivými poli žebříku a počítali příklady, které si předtím sami naházeli pomocí „ hakisáků“. V pohybu se učili i na centru s Hracími míči, kde si procvičili nejen násobení a sčítání, ale také pravolevou orientaci. Dále si vyzkoušeli manipulaci s předměty se zavázanýma očima, kdy měli za úkol trefit poslepu geometrické těleso do odpovídající díry v desce. Zde byla velmi potřebná spolupráce, kdy spolužáci žáka se zavázanýma očima naváděli pomocí slovních pokynů, aby se mu úkol podařil splnit. Kromě celého těla pak měli děti možnost perfektně procvičit svou soustředěnost a motoriku, kde na centru Parkour převáděli pomocí vodítka kuličku skrze překážkovou dráhu. Posledním a krásně odpočinkovým stanovištěm byla desková hra, kde děti na bambusovou destičku umisťovaly dle hozené barvy a počtu barevné válečky.

    Všechna stanoviště se setkala s velkým úspěchem, děti projevily značnou aktivitu a potěšení ze hry, kdy mnohé ani nepostřehly, že se vlastně učí. 🙂 Spoustu pomůcek, které byly na akci předvedeny, škola pro velký úspěch zakoupila do výuky. Jsme rádi, že nám pomůcky budou přinášet radost po celá další školní léta, neboť naši dnešní akci předčasně ukončil prudký déšť s krupobitím. Zkrátka jsme zažili dobrodružství, jak se sluší a patří! 🙂

    Mgr. Veronika Kučerová

    This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).